over Jasmine

Jasmine Van Grieken?

Beschikbaar voor:

  • acte de présence;
  • photoshoots;
  • model;
  • presentatrice;

Wie is Jasmine?

Jasmine Van Grieken (Lommel, 25 november 1983) is een Belgische ex-zwemster.

Ze zwom bij Zwemclub De Merel Leopoldsburg (ZDML), Molse ZwemKlub Antwerpen (MOZKA) en de Hasseltse Zwemvereniging Spartacus (HZS). In 1999 haalde ze als lid van de Belgische estafetteploeg 4×200 m vrije slag voor meisjes op het Europese juniorenkampioenschap in Moskou een zevende plaats in de A-finale. Ze miste evenwel nipt de kwalificatiegrens voor deelname aan de Olympische Zomerspelen van 2000. In 2000 haalde ze brons op de Vlaamse Kampioenschappen op de 200 m vrije slag. In 2001 volgde brons op het Belgisch Kampioenschap 200 m vrije slag in Charleroi. Met 57,83 op de 100 m vrije slag en 2.04,25 op de 200 m vrije slag haalde ze op 7 augustus 2001 in Mol provinciale records (algemeen en junior) van de Vlaamse Zwemfederatie Afdeling Limburg die tot in 2011 nog niet werden gebroken.

Daarnaast werkte ze reeds enkele malen als columniste voor Het Nieuwsblad waar ze als “wielrennersvrouw” via columns de carrière van haar partner wielrenner Johan Vansummeren becommentarieert. Haar column En Danseuse kreeg heel wat Vlaamse media-aandacht.

Ze is in 2011 verloofd met Johan Vansummeren. Deze vroeg haar ten huwelijk vlak nadat hij op 10 april 2011 de 109e editie van Parijs-Roubaix gewonnen had. Het moment werd opgepikt door de televisiezenders en haalde de internationale media.

Jasmine heeft 2 pagina’s in het twee-wekelijks magazine Jet nl. “Gespot” en “De week van Jasmine”. Waarin ze de lezers een inkijk geeft in haar leven via foto’s en bijhorende teksten.

U kan Jasmine boeken als model voor fotoshoots, catwalks en als gastvrouw/presentatrice.